Røntgen 2024-03-28T07:59:35+00:00

Røntgen

Om røntgen

Vi bruger røntgenbilleder til at kunne diagnosticere tænder og knogler.

Et røntgenbillede dannes af røntgenstråler. Røntgenstrålerne kan trænge igennem menneskers væv, så man kan få et overblik af tændernes tilstand i munden.

Ved hjælp af lyse og mærke toner kan røntgenbilledet gengives. De lyse toner i billedet er mundens hårde væv, såsom tænder og knogler. Det bløde væv, hud og muskler, ses ikke på billederne og fremstår derfor som mørke.

Vi kan se dine tandfyldninger, fordi de er hvidlige på røntgenbilleder.

Hvornår skal du have taget et røntgenbillede?

Vi tager røntgenbilleder for at kunne se de dele af dine tænder, som ikke er synlige i munden. Det er ikke altid nødvendigt med et røntgenbillede. Når vi laver et eftersyn, kan det dog være en stor fordel for at afgøre om der er nogle sygdomme i munden.

Hvis du er i gang med et længere behandlingsforløb, kan røntgen være nødvendigt for at se om sygdommen har udviklet sig eller om din igangværende behandling har hjulpet.

Skal jeg være bange for strålerne?

Et røntgenbillede hos tandlægen svarer til den samme strålepåvirkning, som hvis du sidder i et fly i en halv time. Det er en strålingstype, der kaldes kosmisk stråling. Vi modtager den også dagligt. En skadelig effekt kan ikke registreres ved den stråling, som man får ved tandlægen. Der er altså ikke noget farligt ved at få taget et røntgenbillede ved tandlægen.

Ligesom at du kan fravælge en behandling, kan du også fravælge et røntgenbillede. Du skal dog være opmærksom på, at konsekvensen kan være at dine tandproblemer bliver meget større i fremtiden. Det vil nemlig forhindre os i at give dig en optimal behandling.

Hvis du har nogle spørgsmål til røntgenbilleder, er du meget velkommen til at kontakte os.

Du kan også læse mere om vores tandbehandlinger her.

Har du brug for akut hjælp? 

læs mere her

Har du tandlægeskræk? 

Læs mere her

Leder du efter ny tandlæge?

Hos os har du som patient medindflydelse og mulighed for at sammensætte og bestemme dit eget behandlingsforløb. Vi oplyser dig altid omkring prisen, før din behandling igangsættes, og vi fortæller om proceduren, så du er klar over, hvad der skal ske. Vi giver os god tid til hver enkelt patient, og vi sætter os ind i dine tandproblemer.

Vores behandlerteam hos Nykøbing Tandklinik har mange års erfaring, og vi benytter os udelukkende af de bedste materialer og nyeste teknikker inden for tandlægefaget. Vi lægger vægt på tillid, tryghed og respekt, og hos os er du altid i centrum.

Læs mere her
Call Now Button